Hostiteľská sestra Evka píše, čo získali vďaka hosťovaniu mexickej študentky Reginy (článok je v originálnom znení).

Vďaka organizácii AFS sa minulý rok naša rodina rozrástla o ďalšieho člena. Bola ňou 19 ročná Regina, študentka z Mexika. Pre niekoho je rok možno veľa, pre nás to bol jeden krásny rok, kedy sme ochutnali pravé mexické tacos, vyskúšali tequilu, snažili sa naučiť Mexičanku variť bryndzové halušky, zemiakový šalát, spojili sa ako rodina a nadviazali kontakt s rodinou našej exchange študentky, ktorý trvá dodnes.

Hosťovanie zahraničného študenta ponúka nespočetné množstvo výhod, ktoré ani nejde vymenovať. Nezlepšíte si len cudzí jazyk, naučíte sa veľa o sebe samom, o tom ako viete riešiť jednotlivé, často možno nie príjemné situácie, ale to najdôležitejšie je, že možno získate priateľa na celý život.

Hoci je to už rok, čo Regina odišla späť domov – do Mexika, stále si píšeme, skypujeme a vždy, keď sa niekto opýta mňa a mojej rodiny, či by sme znova ponúkli domov zahraničnému študentovi odpovedáme áno.

Moji rodičia zvyknú hovoriť, že priateľov nie je nikdy dosť a preto sa máme snažiť mať ich čo najviac, nikdy predsa nevieme, kedy ich budeme potrebovať.